Je trouwdag op DVD/Blu-Ray

Voor een echte onvergetelijke dag!

Met wie heeft u van doen?

Na al jaren bezig te zijn geweest met fotografie en filmen is in het jaar 2010 R.J.Ketelaar Video Productions opgericht, en ik maak dan ook met veel liefde en passie van jullie trouwdag een echte onvergetelijke dag.

Mijn werkwijze

Ik nodig jullie uit voor een persoonlijk gesprek waarin jullie al je wensen en ideeën kenbaar kunnen maken. Dit wordt de basis van jullie video. Ook vraag ik jullie om op papier te zetten wat er en waar het allemaal gaat gebeuren op jullie trouwdag, zodat ik op het juiste moment op de juiste plek kan zijn.

Tijdens het opnemen

Ik probeer zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven en enkel spontane opnamen maken. Niemand zit te wachten op een geregisseerde film waarin op commando gelachen of geproost wordt. De charme van een trouwfilm zit juist vaak in de spontaniteit. De mooiste opnamen zijn opnamen waarbij jullie én jullie gasten zich ontspannen en relaxed voelen.

Laatste controle

Kort vóór jullie trouwdag neem ik nog even contact met jullie op, zodat ik goed op de hoogte ben van eventuele veranderingen.

Draaiboek trouwdag op DVD

Ook stuur ik jullie een PDF bestand “draaiboek trouwdag op DVD” toe, die jullie kunnen invullen, zodat ik goed op de hoogte ben, en er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Heb je geen PDF-reader, download hem dan hieronder.

Een tweede camera

Om een nog professioneler resultaat te krijgen gebruik ik altijd tijdens de ceremonie en/of de kerkdienst een tweede camera dit zorgt er voor dat de uiteindelijke video voor meer kijkplezier en een nog mooier eindresultaat.

Eén camera bemand en de andere onbemand vast op een statief, tijdens de montage worden de beelden gesynchroniseerd en wisselen de beelden van de beide camera’s elkaar af of worden gecombineerd (Picture In Picture).

Zo kan de ene camera jullie opnemen terwijl de andere camera de ambtenaar, predikant of gasten opneemt.

En zo voorkom je ook dat er onnodig veel bewegingen van de camera in beeld komt, wat tengoede komt aan de film, en zorgt voor rustigere beelden.

De montage

In de montage maak ik meestal een samenvattende film van de gehele trouwdag, van ongeveer 25 min. en als er een kerkdienst bij is ongeveer 40 min. Dit is om een kijkbare film te krijgen, die niet snel verveeld.

Verder komt de trouwceremonie / kerkdienst er in zijn geheel op,. Ook de eventueele bijdrage van familie of vrienden kan je in zijn geheel weer terug vinden op de DVD/Blu-Ray.

Alles is te benaderen in een menu struktuur op de DVD/Blu-Ray, zodat je snel een gedeelte terug kan kijken.

Natuurlijk is er de mogelijkheid om jullie videoreportage online te bekijken. Door middel van een eigen inlog code, zo kunnen jullie, overal waar een internetverbinding is, de film kan bekijken of laten zien.